Logo Rondleidingen 1.png

Rondleidingen

De poorten van de Koepelgevangenis gaan weer open!

Met een oud-bewaarder of koepelliefhebber verken je het gehele terrein! Van de prachtige monumentale Koepel, de traditionele Vrouwengevangenis (o.a. te zien in verschillende films & series), de imponerende gevangeniskapel, de statige rechtbank tot aan de open luchtplaats. Ontdek alle verhalen van het gevangenisterrein!

Een penitentiaire inrichting, je komt er liever niet terecht. Maar stiekem is iedereen toch wel benieuwd naar hoe het er binnen de indrukwekkende muren uit ziet. Naast de uitstraling van de gebouwen, mogen de verhalen ook zeker niet vergeten worden. 130 jaar aan verhalen over een actieve gevangenis wil je niet missen! Neem bijvoorbeeld het verhaal over de beruchte vier van Breda. Onze gidsen kunnen je alles vertellen over de grootste namen die hier hebben vastgezeten.

Kijk snel wanneer de poorten van de Koepelgevangenis voor jou geopend kunnen worden!  

De rondleiding duurt 75 minuten.

CoronaCheck en mondmasker
Om toegang te krijgen tot de rondleiding, zal er ter plaatse een CoronaCheck plaatsvinden. Daarvoor laat je het volgende zien:

  • Een Coronacertificaat (bewijs van vaccinatie, een negatief testresultaat of een bewijs van herstel in de CoronaCheck-app).

  • Jouw identiteitsbewijs.

Ook is het verplicht om een mondmasker te dragen tijdens de rondleiding.

Mocht de situatie wijzigen i.v.m. aangepaste coronamaatregelen, dan informeren wij daarover op deze website.

Rondleiding koepel gevangenis Breda